(untitled) (Sarmiento. Revista Galego-Portuguesa de Historia da Educación, 2023)
Este é un traballo colectivo de pescuda histórico-educativa que vén marcar un punto de chegada sobre o estudo e o coñecemento das dinámicas referentes ao campo da educación rural no Brasil, en particular, do período comprendido entre os anos trinta e oitenta do século XX. O texto presenta unha colección revista de pescudas, informacións e significados sobre o que aconteceu no ámbito da educación rural no Brasil. Debido á súa riqueza de información e á súa corrección conceptual e metodológica, de agora en diante será unha obra de referencia.