(untitled) (Sarmiento. Revista Galego-Portuguesa de Historia da Educación, 2023)
Despois de moitos anos de intensa investigación e estudo, o Consello da Cultura Galega acaba de publicar unha nova edición completa de De historia natural e de todo xénero de erudición, escrita entre 1762 e 1765 polo ilustrado galego benedictino Martín Sarmiento. Do mesmo xeito que outras obras do gran polígrafo e erudito escritas entre 1743 e 1770, este libro contén numerosas reflexións didácticas e análises de diferentes temas educativos, e está imbuído da influencia dos compañeiros pedagogos de Sarmiento e contemporáneos da Ilustración Comenius, Locke, Rollin e Verney.