(untitled) (Revista Galega de Filoloxía, 2020)
A percepción que os grupos humanos desenvolven sobre a lingua do Outro atópase ligada, en gran medida, con fenómenos como o favoritismo endogrupal e a caracterización estereotípica que acompaña o exogrupo, entre outros. No caso castelán, a consideración desfavorábel do galego coincide co xurdimento de posturas supremacistas e/ou xenófobas que afondan as súas raíces no castelanismo ideolóxico, plenamente desenvolvido ao longo do século XV. Nesta liña de estudo, o presente artigo analiza as causas do menosprezo social da lingua galega nos textos casteláns dos séculos XV-XVII, así como a súa relación coa galaicofobia no marco das relacións políticas e socioeconómicas entre Galiza e Castela.